DZS: U veljači izvoz pao 20,8, a uvoz 15 posto

Bez autora
Mar 31 2010

Hrvatski je robni izvoz u veljači iznosio 4,3 milijarde kuna, što je 20,8 posto manje nego u veljači prošle godine, dok je istodobno uvoz pao za 15 posto, na 7,7 milijardi kuna. Deficit u robnoj razmjeni iznosio 3,4 milijarde kuna i u odnosu na veljaču prošle godine manji je za 6,6 posto. Pokrivenost uvoza izvozom u veljači je iznosila 55,3 posto. S obzirom da je u siječnju u robnoj razmjeni zabilježen rast izvoza, a pad uvoza, kumulativni podaci za prva dva mjeseca pokazuju veći pad uvoza od izvoza, pad deficita, te stopu pokrivenosti uvoza izvozom od 59,4 posto. U prva dva mjeseca ove godine hrvatske su tvrtke izvezle robe u vrijednosti 8,7 milijardi kuna, što je 5 posto manje nego u dva mjeseca lani, a uvezle za 14,7 milijardi kuna, ili 12,1 posto manje. Tako je deficit u robnoj razmjeni smanjen za 20,8 posto, na nešto manje od šest milijardi kuna.

DZS: U veljači izvoz pao 20,8, a uvoz 15 postoHrvatski je robni izvoz u veljači iznosio 4,3 milijarde kuna, što je 20,8 posto manje nego u veljači prošle godine, dok je istodobno uvoz pao za 15 posto, na 7,7 milijardi kuna, stoji u priopćenju Državnog zavoda za statistiku.

Deficit u robnoj razmjeni iznosio 3,4 milijarde kuna i u odnosu na veljaču prošle godine manji je za 6,6 posto. Pokrivenost uvoza izvozom u veljači je iznosila 55,3 posto. S obzirom da je u siječnju u robnoj razmjeni zabilježen rast izvoza, a pad uvoza, kumulativni podaci za prva dva mjeseca pokazuju veći pad uvoza od izvoza, pad deficita, te stopu pokrivenosti uvoza izvozom od 59,4 posto.

U prva dva mjeseca ove godine hrvatske su tvrtke izvezle robe u vrijednosti 8,7 milijardi kuna, što je 5 posto manje nego u dva mjeseca lani, a uvezle za 14,7 milijardi kuna, ili 12,1 posto manje. Tako je deficit u robnoj razmjeni smanjen za 20,8 posto, na nešto manje od šest milijardi kuna.

Izraženo u eurima, robni je izvoz u prva dva mjeseca iznosio 1,2 milijarde eura, uvoz nešto više od dvije milijarde eura, pa je deficit iznosio 818,7 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik